Olyan érzésem volt, mintha már laktam volna itt.

  • Post category:A kezdetek
  • Reading time:2 perc olvasási idő

Nyírségi gyerek vagyok, Debrecenben voltam középiskolás és Miskolcon egyetemista. Három különböző térség, három különböző tájegység, és bár mindenhol otthon éreztem magam, a hegyvidék valahogy mindig jobban vonzott.

Gyermekként is sokat kirándultunk, és azok az élmények maradtak meg leginkább, amik valamilyen hegyvidékhez voltak köthetők. Ilyen volt Tokaj, Boldogkőváralja, Sárospatak, Miskolctapolca, Eger, Szilvásvárad, Galyatető, stb. Még egy egynapos kirándulás esetén is vannak itt látnivalók, természeti szépségek, érdekességek. A gyermekkori élmények pedig olyan emlékként raktározódtak el bennem, hogy ma már ha újra ellátogatunk ezekre a helyekre, akkor szinte otthon érzem magam.

Na, így van ez most Cserepfalun is. Mintha laktam volna már itt valamikor…

Tudom, tudom, sok hegyi falucska létezik kis hazánkban, talán sokkal szebb helyeken is, de mégis, Cserépfalu kicsit más. Mint egy kis dobókocka egy társasjátékban: senkinek sem tűnik fel, annyira természetes már. Ráadásul a fent említett kirándulóhelyek mind-mind könnyen és viszonylag gyorsan elérhetőek Cserépfaluról is.

Jön a kiránduló időszak… ?