Augusztus után is van élet…

  • Post category:A kezdetek
  • Reading time:3 perc olvasási idő

Lassan augusztus közepénél járunk, és ilyenkor döbben rá az ember, hogy mindjárt vége a nyárnak.

Igaz, addig még van idő, de sokakban szinte pánikhangulat alakul ki, és hangosan üvölt a fejükben, hogy „Te jó ég! Még nyaralni sem voltunk!”

De semmi pánik! Az augusztussal nincs vége a világnak!

Mit gondoltok, az év melyik időszakában utaznak nyaralni, pihenni a magyarok általában?

Nem, nem csak nyáron.

Bizony a tavaszi és az őszi hónapok is majdnem olyan népszerűek, mint a nyári hónapok. Úti céltól függően csak ~20-25 %-al kevesebb tavasszal és/vagy ősszel a nyaralók száma, mint a nyáron nyaralóké. Mivel az éghajlatunk lassan, de fokozatosan változik és a mediterrán irányba tolódik, így ősszel is kifoghatunk kellemes nyári időjárást. Ez azt jelenti, hogy egyrészt nyugodtan lehet a pihenést a nyári időszakon túlra tervezni, másrészt érdemes előre gondolkodni, mert nem sokkal kevesebben akarnak ősszel nyaralni, mint nyáron.

A Balaton után a Bükk és a Mátra térsége az egyik legnépszerűbb. Ez nem meglepő, hiszen itt a lustálkodni vágyók és az aktív turisták is megtalálják a számukra megfelelő pihenési, kikapcsolódási lehetőségeket.

Cserépfalu ráadásul abban a szerencsés helyzetben van, hogy kézzel fogható közelségben vannak gyógyfürdők és turista látványosságok is, ráadásul a túrázók is bőven találnak izgalmas és nyugalmas útvonalakat is.

Mondhatnánk, hogy „all in” ?